Information om ÖBRK

Vår vision: Dansglädje för alla!

Vår klubbidé är:
För alla som vill lära sig dansa eller vidareutveckla sin dans erbjuder vi kurser och träningar för alla åldrar och nivåer.
I social gemenskap får du motion och dansglädje för kropp och själ till en låg kostnad.
Vi främjar en drogfri dansmiljö.

Östersunds Bugg och Rock’n' Roll Klubb är en ideell dansförening som är medlem i Riksidrottsförbundet.
ÖBRK grundades 1983.
År 2013 firade vi 30 årsjubileum.

Vi sysslar främst med Bugg, men också Foxtrot, West Coast Swing och Gammaldans.
Rullstolsdans samt Dans i skolan.
Vi erbjuder kurser för både nybörjare och avancerade, samt träning och tävling för elitsatsande dansare.

Vi har tidigare också dansat Boogie Woogie, Lindy Hop och Rock'n' Roll men i dagsläget har vi inga kurser inom dessa danser i brist på kursledare.

Syfte och inriktning:
ÖBRK är en politiskt och religiöst obunden förening med syftet att främja danssporten, främst Bugg och Rock´n Roll danser.

ÖBRK är medlem i Svenska Danssportsförbundet och är därigenom ansluten till Sveriges Riksidrottsförbund.
Föreningen tillhör dessutom RF-SISU Jämtland-Härjedalen, Mittnorrlands Danssportförbund samt ParaSport Jämtland-Härjedalen.

Uppdaterad: 17 OKT 2020 13:22 Skribent: Inga-Lill Silvander

SommarDansSkolan