Hoppa till sidans innehåll

DM Mittnorrland och Lilla Storsjöbuggen 2017

31 OKT 2017 20:56
Det blev succé när ÖBRK arrangerade DM och ”Lilla Storsjöbuggen” under lördagen. Föreningen tog hem flera pallplatser och gjorde det inför stor publik.
  • Uppdaterad: 18 DEC 2017 22:25

– Det var jätteroligt, säger Lisa Söderberg, som dansade hem två klassvinster tillsammans med Alexander Flink.

 Ett hundratal dansare ställde upp i helgens tävling. Tävlingarna lockade stor publik till Krokomshallen – större än väntat.

– Vi hade satt fram stolar som vi trodde skulle räcka. Sedan var det folk som fick stå och sitta dubbelt på stolarna, säger Alexander Flink.

– Det märks att dans är ett stort intresse, det växer i Sverige. Det är roligt, säger Lisa Söderberg.

Det nykomponerade tävlingsparet, som båda är populära kursledare i ÖBRK, gjorde sin första tävling tillsammans. Det blev succé direkt. 

Alexander Flink och Lisa Söderberg ställde upp i två klasser – West Coast Swing och Bugg 35+C/Vuxen C. Resultatet – två segrar.

– Det var jättekul. Vi hade väl tänkt att det skulle gå bra. Men vinna tror jag inte någon av oss trodde, säger Alexander Flink.

– Nej, verkligen inte. Vi har inte tävlat tillsammans tidigare, men vi hade bra kontakt, säger Lisa Söderberg.

Ni är kursledare både två – det kanske blir enklare att leda lektioner nu, när folk ser vad ni kan?

– Det är två helt olika grejer. Självklart känner man sig lika glad när man dansar. Men när man är kursledare gör man inte en show, då lär man ut, säger Alexander Flink.

Ytterligare ett par från ÖBRK fick kliva upp överst på prispallen i ”Lilla Storsjöbuggen”. Det var Kristoffer Viström och Victoria Engvall som dansade hem segern i Bugg Vuxen R. I samma klass blev det en tredjeplats för Erik Hermansson och Jennie Hermansson.

I West Coast Swing, som är en dans på frammarsch i ÖBRK, var det kraftig dominans från hemmaklubben. Bakom segrarna Alexander Flink och Lisa Söderberg slutade Rickard Knutsson och Sandra Sjödin tvåa medan Jonas Stenmark (Danssportklubben Spirorna Härnösand) och Elina Lindblom knep tredjeplatsen.

Även i DM-klasserna blev det en pallplats till ÖBRK. Anna Bäärnhielm, som tävlade tillsammans med Tobias Strömberg från Örnsköldsviksklubben Rockringen, dansade hem en andraplats i klassen Bugg Vuxen.

– Det var sjukt oväntat. Vi har tävlat tillsammans, men det är väldigt många år sedan. Vi är ”gamla pensionärer” i det här. Jag slutade tävla för 6,5 år sedan och ”Tobbe” för 4,5 år sedan, säger en strålande glad Anna Bäärnhielm.

Du knep ÖBRK:s bästa placering i DM – vad tänker du om det?

– Jag vet inte vad jag ska tänka, om det är en ära eller vad det är. Det är sjukt bra dansare med, men det känns fantastiskt att det fick vara jag.

Att paret valde att dansa DM var en ren tillfällighet.

– Det var en plojtävling för oss. Eftersom Anna bor i Östersund tänkte vi att då tävlar vi. Semifinalen kändes lite väl ryckig. I finalen släppte det, men då hade vi heller ingen press på oss, säger Tobias Strömberg.

Klassen vanns av Simon Hellström och Linnéa Hessel från Gävle Rockin’ Rollin’ Bugg & Swing Club. Trea blev Marcus Bergqvist och Fanny Elfving från Rockringen.

I den andra DM-klassen, Bugg 35+, lyckades ett ÖBRK-par ta sig till finalen. Magnus Englund och Jenny Sundell tog sig dit via vinst i Lucky Loser-rundan. Klassen vanns av Tomas Schultz och Karolina Tornberg.

Skribent: Jonas Solberger
E-post: Adressen Gömd

 facebook

 SommarDansSkolan

Danspartnersök

Förslagslåda

Medlemsrabatter

Dansa i Jämtland

Danslogen

 

besöksräknare
Antal besökare

Postadress:
Östersund Bugg o RR
ÖBRK c/o Mattiasson, Kanslihusgränd 8B
83132 Östersund

Kontakt:
Tel: +46703120981
E-post: This is a mailto link

Se all info