Hoppa till sidans innehåll

RF-SISU Jämtland-Härjedalen


ÖFFK är en föregångare både idrottsligt och organisatoriskt, som lyckas nå ut till fler skolungdomar än någon annan idrott. Andra föreningar sneglar på ÖFFK’s verksamhetsarbete och nyligen belönades Bengt Boogh med Östersunds Idrottsledarpris 2021.
 
Folkbildning är en form av lärande där deltagarna själva bestämmer vad de vill lära och veta mer om. I folkbildningen är mötet mellan människor och att lära av varandra genom samtal det viktigaste.
 
Ganska precis mitt i Sverige, hittar vi Hammarstrands Rodelklubb med sin unika naturisbana och Sveriges längsta pulkabacke. Föreningen har arrangerat otaliga mästerskapstävlingar i rodel och kommer förhoppningsvis att kunna fortsätta med det.
 
Perioden som omfattas är 1 maj till och med 28 september. Ansökan är öppen 15 oktober–26 oktober kl. 12.00.
 
Folkhälsomyndigheten har 31 augusti uppdaterat sin vägledning för smittspårning av covid-19 avseende hantering av utbrott i skol- och fritidsmiljö.
 
120 minuters idrott, rörelseaktiviteter och lekar står på agendan för ett 20-tal skolor runt om länet nästa fredag. Skolor genomför dagen i egen regi och vissa av dem gästas av lokala idrottsföreningar.
 
350 000 färre idrottsaktiviteter genomfördes under andra halvåret 2020 jämfört med samma tid 2019 – en effekt av corona och en ännu större minskning än under våren 2020. Nu får drabbade föreningar dela på extra LOK-stöd på närmare 37 miljoner...
 
Leif Danielsson har gjort sin sista dag på RF-SISU Jämtland-Härjedalen. I exakt femton år har han engagerat sig i idrottens folkbildningsfrågor samt stöttat och entusiasmerat idrottsföreningar. Han har även varit en fantastiskt fin kollega.
 
RF-SISU Jämtland-Härjedalen vill tacka alla som gjorde idrottens prova-på-dag till en succé.
 
Under sommarlovets tre sista veckor har Torvalla sporthall och idrottsplanerna utanför fyllts av barnoch unga som provat på olika idrotter. Boule, fäktning, basket, badminton, fotboll, friidrott, dans och gymträning har stått på schemat.
 
 
Regeringen behöver sätta fart för att komma i kapp Danmark. Vi ligger 25 år efter i att samla, utvärdera och utveckla kunskap för att bygga idrottsanläggningar för den tid vi lever i och framtidens behov.
 
Regeringen presenterade idag ny begränsningsförordning som gäller från 1 juli och som tillåter fler deltagare vid motionslopp och liknande tävlingar samt mer publik på arenaidrott.
 
Idag fick 48 föreningar i Jämtland Härjedalen besked om kompensationsstöd. Totalt får föreningarna dela på 1,8 miljoner kronor.
 
Riksidrottsstyrelsen har beslutat om förändringar av LOK-stödet från den 1 januari 2022. Förhoppningen är att de nya reglerna ska leda till en mer jämlik fördelning och till att idrottsrörelsen når målen i Strategi 2025.
 
12

 facebook

 SommarDansSkolan

Danspartnersök

Förslagslåda

Medlemsrabatter

Dansa i Jämtland

Danslogen

 

besöksräknare
Antal besökare

Postadress:
Östersund Bugg o RR
ÖBRK c/o Mattiasson, Kanslihusgränd 8B
83132 Östersund

Kontakt:
Tel: +46703120981
E-post: styrelsen@obrk.se

Se all info