Hoppa till sidans innehåll

RF-SISU Jämtland-Härjedalen


Representanter från folkbildningens verksamheter, civilsamhälle, forskning och politiken. Vi kan presentera två key note speakers, Rosaline Marbinah, regeringens demokratiambassadör och Johan von Essen, forskare inom civilsamhällesfrågor. 4...
 
En maxgräns på 500 åskådare kommer att införas för match och tävling inomhus, och avrådan att delta i läger eller cuper förlängs åtminstone januari ut. Det var några av de besked som regeringen och Folkhälsomyndigheten gav vid en presskonferens...
 
Skidskytten Martin Ponsiluoma, Tullus SG, är 2021 års främste idrottare i Jämtland-Härjedalen. Jämtland Basket tog hem titeln inom lagidrotten.
 
Regeringen och Folkhälsomyndigheten har presenterat nya restriktioner som berör idrotten och som gäller från och med 23 december. Dessa restriktioner grundar sig i en stor oro för ökad smittspridning.
 
Fram till och med 16 januari gäller avrådan för cuper och läger inomhus som inte innebär yrkesmässig utövning. Dessutom införs begränsningar och krav för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar från 20 deltagare.
 
Peter Albertsson är sedan första december ny kommunikatör hos RF-SISU Jämtland-Härjedalen. Kommer närmast från en kommunikationstjänst hos Svenska Skidförbundet.
 
Nya rekommendationer införs från och med onsdag 8 december. Vuxna ska bland annat hålla avstånd, undvika trängsel och samlingar med många personer inomhus. Idrottsrörelsen kan hålla igång aktiviteter.
 
Riksidrottsstyrelsen har beslutat att utbetala 377 miljoner kronor i kompensationsstöd till föreningar i Sverige för perioden 1 maj till 28 september. Strax över tre miljoner kronor går till föreningar i Jämtland-Härjedalen.
 
Från 1 december gäller nya riktlinjer för offentliga tillställningar och allmänna sammankomster inomhus med fler än 100 deltagare. För dessa krävs antingen vaccinationsbevis eller att Folkhälsomyndighetens smittskyddsåtgärder följs.
 
2021 är snart slut och vi kan blicka tillbaka på ett år med massor av utmaningar och, för de flesta av oss, massor av glädjeämnen. Vi har stött på hinder men vi har rest oss igen, hittat lösningar igen och igen och igen.
 
Som idrottens studieförbund, SISU, är vi glada att vi tillsammans med regionen och Folkbildning Mittnorrland i samarbete får bjuda in till ett Folkbildningsseminarie den 4 feb.
 
En undersökning från Riksidrottsförbundet (RF) visar att inomhusidrotter tappat mer än 20 procent av sina deltagartillfällen under 2020.
 
Niclas Brissman, Järpens IF, beskriver vikten av folkbildning för både ledare och aktiva i en idrottsförening. Utbildningarna har resulterat i integrering av nyanlända, bättre samsyn och förståelse för varandra och en större vi-känsla i föreningen.
 
Hallidrotter och kampsporter minskade mest i antal aktiviteter under våren 2021. En förödande nedgång märks bland aktiva med funktionsnedsättning där deltagartillfällen minskade med hela 70 procent.
 

Återstartsstöd

(2021-11-09 10:39)
Arbetet med återstart pågår i allra högsta grad i länets 400 idrottsföreningar. För att stödja återstarten har staten gått in med stöd till idrotten där 220 miljoner har betalats ut till SF:en som ett återstartstöd.
 
12

 facebook

 SommarDansSkolan

Danspartnersök

Förslagslåda

Medlemsrabatter

Dansa i Jämtland

Danslogen

 

besöksräknare
Antal besökare

Postadress:
Östersund Bugg o RR
ÖBRK c/o Mattiasson, Kanslihusgränd 8B
83132 Östersund

Kontakt:
Tel: +46703120981
E-post: styrelsen@obrk.se

Se all info