Hoppa till sidans innehåll

RF-SISU Jämtland-Härjedalen


Kansliet stängt

(2021-07-02 11:47)
Den 5 juli till 8 augusti 2021 stänger vi för semester. Vi öppnar åter måndag 9 augusti 2021 kl. 08.00. Vi kommer fortfarande ha våra lokaler stängda för externa besök. Du når oss istället via mail eller telefon när vi är tillbaka. Trevlig sommar!
 
Regeringen presenterade idag ny begränsningsförordning som gäller från 1 juli och som tillåter fler deltagare vid motionslopp och liknande tävlingar samt mer publik på arenaidrott.
 
Idag fick 48 föreningar i Jämtland Härjedalen besked om kompensationsstöd. Totalt får föreningarna dela på 1,8 miljoner kronor.
 
Riksidrottsstyrelsen har beslutat om förändringar av LOK-stödet från den 1 januari 2022. Förhoppningen är att de nya reglerna ska leda till en mer jämlik fördelning och till att idrottsrörelsen når målen i Strategi 2025.
 
Vintern 2021 tog ÖSK sista steget mot träning för alla, när de startade sin barnskidskola parasport. Anders Edvinsson, ordförande i ÖSK sedan 2 år tillbaka, lyfter vikten av att utveckla sina ledare för att kunna utveckla sin förening.
 
Sommaren står för dörren, men vi vill redan nu flagga för vår inspirationsföreläsning den 31 augusti med Carolina Klüft.
 
Pandemin har tärt på de flesta idrottsföreningarnas ekonomi och engagemang, där många har tappat medlemmar, ledare och funktionärer. Det dags att vi tillsammans gör en insats för att locka tillbaka fler till rörelse, gemenskap och hälsa. Är ni med?
 
Regeringen presenterade idag ett förslag till ny begränsningsförordning som från 1 juli ska kunna tillåta fler deltagare vid motionslopp och liknande och mer publik på arenaidrott. Förslaget skickas nu på remiss och beslut väntas efter midsommar.
 
I över femtio år har Gunborg Gissler oförtrutet engagerat sig ideellt i idrottsföreningar och förbund. För henne är fördelarna så många att det har varit en självklarhet att fortsätta. Läs om hur det hela började och hennes positiva erfarenheter.
 
I samband med seriepremiären i fotbollens division 2 Norrland fick Frösö IF sin belöning som Årets lag 2020. En välförtjänt belöning för föreningen som har 100-årsjubileum i år.
 
Corona och restriktionerna har varit mycket begränsande för idrottsrörelsen. RF har därför tagit fram en rapport för att ge en samlad och nyanserad bild av pandemins påverkan på idrottsrörelsen.
 
Förra veckans besked om att man återigen får tävla och spela matcher har resulterat i stora mängder ansökningar om offentliga tillställningar. Det gör att polisen i region Nord nu ändrar reglerna för vilka som behöver söka tillstånd.
 
I samband med Östersund- Frösö Fäktklubbs årsmöte hedrade Jämtlands läns landshövding Marita Ljung fäktklubben med ett besök, anledningen till besöket var att klubben har tilldelats en fana av stiftelsen för Sveriges Nationaldag.
 
Den 28 maj släppte Riksidrottsförbundets fullständiga rapport om pandemins påverkan på idrottsrörelsen. Rapporten bygger ett gediget material.
 
Folkhälsomyndigheten har uppdaterat de föreskrifter och allmänna råd som riktar sig till idrottsföreningar. Oavsett ålder är det från den 1 juni tillåtet att spela match och tävla i mindre omfattning samt att genomföra mindre läger och cuper.
 
12

 facebook

 SommarDansSkolan

Danspartnersök

Förslagslåda

Medlemsrabatter

Dansa i Jämtland

Danslogen

 

besöksräknare
Antal besökare

Postadress:
Östersund Bugg o RR
ÖBRK c/o Mattiasson, Kanslihusgränd 8B
83132 Östersund

Kontakt:
Tel: +46703120981
E-post: styrelsen@obrk.se

Se all info