Information om ÖBRK

Vår vision är: Dansglädje för alla!

Vår klubbidé är:

För ALLA som vill lära sig dansa eller vidareutveckla sin dans erbjuder vi kurser och träningar för alla åldrar och nivåer.
I social gemenskap får du motion och dansglädje för kropp och själ till en låg kostnad.
Vi främjar en drogfri dansmiljö.

Östersunds Bugg och Rock’n Roll klubb är en ideell dansförening som är medlem i Riksidrottsförbundet. ÖBRK grundades 1983.
År 2013 firade vi 30 årsjubileum.
Vi sysslar främst med Bugg, men också Foxtrot, Gammaldans, West Coast Swing, Rullstolsdans samt Dans i skolan. Vi har tidigare också dansat Boogie Woogie och Rock'n Roll men i dagsläget har vi inga kurser inom dessa danser i brist på kursledare. Vi erbjuder kurser för både nybörjare och avancerade, samt träning och tävling för elitsatsande dansare.
Syfte och inriktning:
ÖBRK är en politiskt och religiöst obunden förening med syftet att främja danssporten, främst Bugg och Rock´n Roll danser.
ÖBRK är medlem i Svenska Danssportsförbundet och är därigenom ansluten till Sveriges Riksidrottsförbund.
Föreningen tillhör dessutom Jämtlands/Härjedalens Idrottsförbund, Mittnorrlands Danssportförbund samt Jämtlands/Härjedalens handikappförbund.

Medlemsavgifter 2017
Vuxen 250kr
Barn/Ungdom 100kr
(till och med det år du fyller 19)
Familj 500kr

Bussförbindelser till våra Kurs- och träningslokaler:
Furuparken i Ope, buss nr 110.
Lillsjöskolans sporthall, buss nr 2.
OSD, buss nr 2, 6 och 9.

ÖBRK Organisation 2014